Lionsgolf logo LCC Charity Golf
OBS de Dubbeldekker leerlingen groep8

Het doel van LionsGolf

Waarvoor wij een geheel verzorgde golfdag ten behoeve van de Dubbeldekker organiseren?Lionsgolf 15

Lions Club Crailo heeft in samenwerking met IMC Weekendschool, groepen 7 en 8 van de Openbare Basisschool De Dubbeldekker in Hilversum 'geadopteerd'. Met als doel deze kinderen extra onderwijs en nieuwe perspectieven te bieden op sociale, economische, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Dit onderwijs wordt gegeven in samenwerking met IMC Weekendschool in Amsterdam die de organisatorische en onderwijskundige ondersteuning biedt, terwijl Lions Club Crailo naast de financiering mede zorgt voor begeleiders en docenten.

IMC Weekendschool is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn voor dit doel opgericht. Zo kunnen kinderen kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het lesmateriaal omvat vakken als recht, filosofie, geneeskunde, journalistiek, wiskunde, ondernemen, sterrenkunde en beeldende kunst.

De financiering van dit project komt uit de opbrengst van een aantal activiteiten, zoals dit ‘LCC Charity Golf’ golfevenement en het Papageno Zomerconcert.

Meer informatie leest u op: IMC Basis

Effect IMC Basis nog breder dan gedacht

Met een eerste pilot is het IMC Basis programma gestart in de groepen 7 en 8 van basisscholen in Hilversum, Delft en Apeldoorn. Na enkele maanden heeft consultancy bureau Strategy& deze pilot uitgebreid geëvalueerd. “In de praktijk bleek,” vertelt Rayhaneh Farhoudi, manager bij Strategy&, “dat het initiële effect van het IMC Basis programma breder is dan verwacht. Het blijkt niet alleen de positieve effecten te hebben op de leerlingen en de gastdocenten maar ook op de leraren en de school als geheel. De leraren krijgen de mogelijkheid om leerlingen, en hun talenten, op een andere manier te benaderen en worden geïnspireerd om mee te innoveren. De scholen worden in de gelegenheid gesteld om de maatschappij binnen de muren te halen en sterker verankerd te raken in de lokale gemeenschap.” Na de eerste positieve evaluatie, zijn lessen getrokken en zijn de vervolgstappen gedefinieerd om het programma op gestructureerde wijze verder te brengen.

IMC Basis inspireert twee werelden

“Door twee werelden met elkaar in contact te brengen,” vertelt Gemma, “inspireert IMC Basis niet alleen de leerlingen, de gastdocenten en de reguliere leraren, maar ook bedrijven en organisaties die bij IMC Basis hun competenties op een andere manier kunnen inzetten. Partnerbedrijven en -organisaties krijgen een platform om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vakmanschap en onderneming. De medewerkers dragen concreet bij aan de ontwikkeling en de toekomstperspectieven van jongeren uit hun gemeenschap.”

http://www.imcweekendschool.nl/effect-imc-basis-breder-dan-gedacht 

 

dubbeldekker groep8 putting

Locatie

Golfclub Zeewolde
Golflaan 1, 3896LL  Zeewolde

Organisatie

Lions Club Crailo
www.lionscrailo.nl

Contact informatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telnr. 06 21 84 23 57

  • 200fahrenheit
  • golfclub zeewolde logo
  • The Bastard BBQ
  • mijnpost logo w